Cum ne spalam corect pe dinti?

periaj

Periatul dinţilor este elementul esenţial în menţinerea igienei buco-dentare. Deşi suntem conştiincioşi şi ne spălăm în fiecare dimineaţă şi după fiecare masă pe care o servim, oare ne periem cum trebuie dinţii? Un periaj eficace spală dinţii şi îi lasă curaţi, însă fără a-i agresa. A şti care este modalitatea corectă de spălare a dinţilor este foarte important, deoarece periatul incorect este una din cauzele creşterii sensibilităţii dentare, deoarece astfel se poate deteriora emailul dinţilor, lăsând loc de intrare pentru agresiuni exterioare (bacterii etc). https://frmedicamentsenligne.com

Pentru a va asigura în fiecare dimineaţa un periaj corect, trebuie parcursi urmatorii 4 pasi:

  1. Plasaţi periuţa de dinţi înclinată la 45 de grade pentru a atinge marginea gingiei.
  2. Periaţi întâi faţa inferioară, apoi cea exterioară, atât pentru dinţii de sus cât şi pentru cei de jos.
  3. Deasupra molarilor periaţi lent, cu mişcări înainte şi înapoi.
  4. Pentru faţa interioară a incisivilor (sus şi jos) plasaţi periuţa vertical.

Sfaturi practice
– nu trebuie clătită cavitatea bucală înainte de periaj, deoarece apa se interpune între pastă şi dinţi ca o placă ce nu mai permite curăţarea corespunzătoara. Din acelaşi motiv trebuie evitată udarea periuţei înainte sau în timpul periajului.
– după ce terminăm periajul dinţilor urmează clătirea. Această etapă este indispensabilă deoarece apa poate ajunge în anumite zone la care nu se poate ajunge prin periaj, eliminând orice alte resturi alimentare rămase.
– durata unui periaj este cuprinsă între 1 minut şi 3 minute, recomandabil să aiba loc seara şi dimineaţa şi după fiecare masă. Iar dacă cumva se întâmplă să nu avem posibilitatea de a face un periaj sunt recomandate şi gumele ce nu conţin zahar.
– dacă consumaţi alimente acide la micul dejun este preferabil să vă periaţi pe dinţi înaintea acestuia sau să aşteptaţi cel puţin jumatate de oră dupa terminarea mesei.
– periatul trebuie să fie lent, pentru a nu agresa dintele prin mişcări prea violente.
– periuţa de dinţi se schimbă o dată cu schimbarea sezoanelor (acest lucru însemnând că nu trebuie să ţineţi aceeaşi periuţă mai mult de 3-4 luni).

 

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.

Page Rank TOP-SITEURI - Cele mai vizitate siteuri astazi