Igiena orala a bebelusilor si a copiilor mici

Igiena_orala

Igienizarea cavitatii bucale se incepe inca din primele zile de viata ale bebelusului, chiar si in absenta dintilor. Dupa fiecare hranire a sugarului, se recomanda ca gingiile si limba acestuia sa fie curatate cu ajutorul unui tifon sau material textil fin, umezit in prealabil.

Dupa aparitia primilor dintisori de lapte se incepe curatarea acestora cu ajutorul periutei de dinti si a pastei de dinti pentru copii. Nu se omit nici regiunile gingivale in care nu au erupt inca restul dintilor, acestea curatindu-se fie cu periuta de dinti, fie cu tifon umezit.

 

Cand incepem sa spalam dintii copiilor?

Periajul dentar se incepe odata cu aparitia primul dinte de lapte. Cumparati-i o periuta de dinti pentru copii, care este special conceputa pentru dimensiunile gurii iar perii sunt moi si adaptati pentru gingiile fragede. De asemenea, exista paste de dinti pentru bebelusi si copii mici, cu continut redus de fluor sau fara fluor, al caror efect spumant este minim. Periuta de dinti trebuie schimbata la intervale de cate 3-4 luni!

Ce cantitate de pasta de dinti se foloseste la copiii mici?

Pana la varsta de 2 ani, aplicati pe periuta o cantitate de pasta de dinti de marimea unui bob de mazare in fiecare seara. Intre 2 si 6 ani spalatul pe dinti se face de doua ori pe zi, de fiecare data utilizandu-se aceeasi cantitate de pasta de dinti pentru copii, cat un bob de mazare.

Ce facem cand copiii refuza spalatul pe dinti?

Cea mai buna metoda este aceea a exemplului de urmat. Asadar, trebuie sa va spalati pe dinti impreuna cu micutul.

Primul control stomatologic

Dupa eruptia tuturor dintilor de lapte, este recomandat ca micutii sa beneficieze de primul control stomatologic, apoi periodic, o data la 6 luni. Incercati ca prima intalnire cu medicul stomatolog sa fie cat mai placuta. Rugati medicul sa ii prezinte cabinetul stomatologic, echipa de lucru, iar dvs. explicati-i cum decurge controlul stomatologic. Alte tehnici pentru a-l familiariza cu mediul din cabinet le va aplica medicul.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Page Rank TOP-SITEURI - Cele mai vizitate siteuri astazi