Aparatul dentar

ap_ortodontie

Aparatul dentar:Aparatul ortodontic poate fi aparat fix sau aparat mobil. ed-ljekarna.com

Aparatul fix: este un aparat dentar care se aplica pe suprafata frontala sau linguala a dintilor. Acest tip de aparat ortodontic poate fi metalic sau ceramic (fizionomic).

Aparatul fix poate fi purtat la orice varsta Aparatul fix lingual: acest aparat dentar se aplica pe suprafata interioara a dintilor. Aparatul ortodontic lingual este invizibil, tocmai datorita pozitionarii sale.

Aparatul mobil: este un aparat dentar care se poarta la varste fragede si are in special un rol de infuenta in dezvoltarea corecta a maxilarelor, putand avea efecte benefice si asupra aspectului facial. Unele aparate mobile pot fi cele functionale, care influenteaza in special cresterea maxilarelor, avand actiune de stimulare sau de inhibare a cresterii intr-un anumit sens.

Rezultatele tratamentului ortodontic determina o imagine de sine imbunatatita si un nivel superior de integrare sociala. Aspectul facial poate fi imbunatatit atat in urma unui tratament ortodontic cu aparat fix metalic, ceramic sau lingual, cat si cu aparat mobil.

Prin purtarea de aparat ortodontic puteti preveni aparitia bolii parodontale ( parodontoza ).

Un aparat ortodontic reprezinta un efort minim de purtare. Un aparat ortodontic ( aparat fix, aparat mobil, aparat lingual) reprezinta o investitie in sanatatea dumneavoastra.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Page Rank TOP-SITEURI - Cele mai vizitate siteuri astazi