Profilaxie

preventie

Prin profilaxie se intelege ansamblul masurilor medico-sanitare impuse pentru prevenirea aparitiei si a raspandirii bolilor. Consultul preventiv este cheia pentru evitarea tratamentelor scumpe si complicate dar si a prevenirii pierderii definitive a dintilor. Un prim pas pentru o dantura sanatoasa este ingrijirea dentara la domiciliul fiecaruia dintre noi.

Este important ca pe tot timpul vietii să  respectam urmatoarele reguli:

  • Periajul dintilor de cel putin două ori pe zi cu o pasta de dinti fluorurata, pentru a indepărta placa bacteriana – pelicula aderenta ce se formeaza pe dinti, cauza principala a cariilor dentare.
  • Folosirea zilnica a atei dentare pentru curatarea placii bacteriene dintre dinti si de sub jonctiunea dentogingivala, inainte sa devina tartru. Daca se formeaza tartrul, acesta poate fi curatat numai prin detartraj si periaj profesional.
  • Limitarea consumului de dulciuri si alimente pe bază de amidon, in special a alimentelor lipicioase. Cu cat luati mai multe gustari intre mese, cu atat dati mai multe sanse acizilor produsi de placa bacteriana sa atace smaltul dintilor.
  • Vizite periodice (cel putin una la 6 luni) la medicul dentist pentru controale, detartraj si periaj profesional.

In cabinetul nostru beneficiati de detartraj, periaj si airflow profesional efectuate cu tehnica de ultima generatie, fara durere, la preturi corecte.

Page Rank TOP-SITEURI - Cele mai vizitate siteuri astazi