Protetica

implant-bridge

Protetica este o ramura a medicinii dentare ce abordeaza rezolvarea problemelor sistemului stomatognat (aparat dento-maxilar), prin realizarea de lucrari fixe reprezentate de coroane sau punti, sau prin lucrari mobile reprezentate de proteze partiale mobile si proteze totale mobile.

Protetica ajuta la refacerea functionalitatii si sanatatii arcadelor dentare prin tratarea dintilor deteriorati si prin inlocuirea celor care lipsesc cu lucrari protetice: coroane, punti, proteze scheletate, proteze partiale si totale acrilice.

Coroana fixa se realizeaza pe un dinte care nu mai poate fi refacut prin obturatie (plomba). Acestea pot fi realizate din diferite materiale, in functie de dorintele pacientului: pot fi metalice, metalo-ceramice, metalo-acrilice sau ceramice.

Puntile sunt lucrari fixe care se cimenteaza pe dinti stalpi, care in prealabil au fost prelucrati in cabinetul stomatologic, inchizand spatiul creat de lipsa a unu pana la trei dinti de pe arcada in zona laterala, sau in zona frontala de absenta a patru dinti. Si acestea pot fi metalice, metalo-acrilice, metalo-ceramice, ceramic, de zirconiu, etc.

Protezele partiale mobile sunt lucrari mobile efectuate in cazul prezentei a foarte putini dinti pe arcada. Acestea pot fi acrilice sau scheletate.

In cazul in care dintii restanti pe arcada sunt putini si nu prezinta importanta protetica sunt extrasi, dupa care se confectioneaza protezele totale mobile. Acestea pot avea dintii artificiali acrilici, din ceramica sau compozit.

In functie de necesitatile dumneavoastra si de posibilitatile tehnice existente, vom stabili doar impreuna, care din variantele de mai sus este cea mai indicata.

Page Rank TOP-SITEURI - Cele mai vizitate siteuri astazi